Negyedik hullám: teljes családok kerülnek kórházba Romániában

Most üt vissza a kamu védettségi papír.

2021. szeptember 7., 17:01

Szerző:

Kisbabák és tinédzserek is kórházba kerültek az utóbbi időben súlyos tünetekkel a delta variáns miatt. A legtöbb esetben a szülők nincsenek beoltva. Az egyik kórházigazgató azt mondta: az utóbbi napokban nagyon sok családot kellett beutalni kórházba. A szülők nem voltak beoltva, még azok sem, akik veszélyeztetettek.

„Vannak a fertőzöttek között újszülöttek és 3–4 hónaposak is. Ugyanakkor nagyon sokan későn jelentkeznek, a fertőzés 8–9. napján, amikor a betegség már előrehaladott állapotban van. Ilyenkor sokan lélegeztetőgépre vagy intenzív osztályra kerülnek” – üzente dr. Simin Aysel Florescu, a Bukaresti Victor Babes Fertőző és Trópusi Betegségek Klinikai Kórházának vezetője.

A szakember szerint a negyedik hullám olyan, mintha egy abszurd filmben lennénk. A fertőző és járványügyi betegségek kezelésében több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező orvos arra kér mindenkit, hogy ne játsszon a családtagjai életével, forduljanak időben orvoshoz. 

Érdemes megnézni az általuk készített statisztikát:

Vuhani variáns: 1722 eset, 27 halott

Béta variáns: 11 eset, 0 halott

Gamma: 23 eset, 3 halott

Delta: 807 eset, 45 halott

 

(Fotó forrása: ROVaccinare)

Nemcsak a statisztikát rontja, de elszomorító is egyben, és mi is írtunk róla, hogy sokan csak papírt kapnak arról, hogy beadatták az oltást, és közben a szer a kagylóban végzi. Aggodalomra ad okot az, hogy sokan az interneten keresnek gyógymódot, oltásellenes oldalakon tájékozódnak, és gyógynövényekkel próbálnak túljutni a víruson.

(Kiemelt kép: Egy idős nő megkapja a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagját a péntek délutántól hétfő reggelig tartó non-stop oltási maratonon az erdélyi Kajántón 2021. május 22-én. Fotó: Kiss Gábor / MTI)