Orosz-ukrán válság: a NATO szerint nem vonul vissza Oroszország

Az USA és a NATO szerint pont, hogy erősítéseket küldenek

2022. február 16., 17:35

Szerző:

Az Egyesült Államok és a NATO véleménye szerint Oroszország továbbra is csapatokat von össze Ukrajna határainál, annak ellenére, hogy Moszkva korábban arról beszélt, hogy kivonja egyes csapatait a térségből – írja Reuters. Az ukrán kormány ráadásul közölte, hogy a keddi kibertámadás, ami az ország védelmi minisztériumát is érintette, a legsúlyosabb volt Ukrajna története során.

Az orosz védelmi minisztérium korábban közölte, hogy a hadgyakorlatok végeztével csapatait kivonja az ukrán határ menti övezetekből, de Antony Blinken amerikai külügyminiszter arról beszélt most, hogy az orosz csapatok az ukrán határ felé, és nem onnan ellenkező irányba mozognak.

„Egy dolog, amit Oroszország mond, és egy másik amit tesz. És mi egyelőre nem láttunk semmiféle visszavonulást. Továbbra is látjuk, hogy jelentős csapatok tartanak a határ felé, és nem el onnan”

– közölte a külügyminiszter az MSNBC-vel. Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára arról beszélt, hogy egy visszavonulást üdvözlendőnek tartana, de katonák és harckocsi előre-hátramozgatása nem számít erre bizonyítéknak.

(Kiemelt kép: EyePress News / EyePress via AFP)

 

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.

2023. március 29., 19:40

A francia kormány szerdai ülésén úgy döntött: megtiltja a 14 éven aluliak számára az elektromos roller használatát, és szigorítja a szabálysértési büntetéseket a városi közlekedésben gyakran kaotikus helyzeteket teremtő és szenvedélyes vitákat kiváltó közlekedési eszköz használatának jobb szabályozása reményében.