Moszkva lángokban áll

Lángol egy lakóház Moszkva északi részén, 400 embert evakuáltak.

2024. február 9., 11:09

Szerző:

Mintegy négyezer négyzetméteren lángol egy lakóház Moszkva északi részén – írja a 24.hu.  A moszkvai repülési központ két Ka-32 típusú helikopterét is mozgósították a tűzoltáshoz– özölték péntekre virradóra a mentőszolgálatok.  

Moszkva lángokban áll, már 400 embert evakuáltak 

Az 1956-ban épült, Csernyahovszkij utcában található lakóház mintegy 400 lakóját evakuálták. A Yahoo szerint számos író és a moszkvai értelmiség leszármazottja él a házban.A tűz a tetőtérben ütött ki mintegy 300 négyzetméteren. A környező utcákon a forgalmat korlátozták, az épület tetőszerkezete teljesen beomlott. A hatóságok attól tartanak, hogy a lángok átterjedhetnek a környező épületekre és egy üzletközpontra. Az oltási munkálatokat a hideg és a szeles időjárás akadályozza  – írja a 24.hu.  Az épület teteje teljesen beomlott .

A TASS szerint ez volt a legnagyobb tűzvész egy moszkvai lakóépületben Oroszország közelmúltbeli történetében

Legalább 10 embert megsebesített egy észak-moszkvai lakóépület tetején keletkezett tűz – írja a english.news.cn. „Az előzetes adatok szerint több mint 10 sérültje van a vészhelyzetnek” –idézte a TASS orosz hírügynökség a segélyszolgálatokat. A Csernyahovszkij utcai lakóépületben éjszaka keletkezett a tűz. Egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre, hogy segítse a sebesülteket. 

Az orosz sürgősségi minisztérium sajtószolgálata közölte, hogy a nyílt tüzet eloltották, a mentők öntözték és szétszedték a szerkezeteket. A Moszkvai Repülési Központ két helikoptere 50 tonna vizet használt az oltáshoz. Mintegy 175 ember és több mint 50 egység dolgozott a helyszínen. A TASS jelentése szerint a  tető alatti vezetékek rövidzárlata okozhatta a tüzet, de a katasztrófavédelem a gyújtogatás lehetőségét is megvizsgálja. 

Közben Putyin kétórás interjút adott Tucker Carlsonnak

Orbán Viktor számára tett ígéretéről kérdezte Putyint Tucker Carlson. Tucker Carlson a  kétórás beszélgetést az X-en (korábban Twitter) és a tuckercarlson.com-on hozta nyilvánosságra magyar idő szerint csütörtök éjfélkor. Arra a kérdésre, hogy Putyin felajánlott-e valaha területet Orbán Viktornak Ukrajnából, Putyin határozott nemmel felelt. Az orosz elnök azt mondta, hogy erről soha nem is beszélgettek a magyar miniszterelnökkel, azt azonban mosolyogva megjegyezte, hogy az azért lehetséges, hogy az ott élő magyarok örülnének annak, ha visszakapnák ősi földjüket. Putyin azt állította, hogy Oroszország nem támadta meg Ukrajnát, hanem csak válaszolt a nemzetbiztonságát érintő fenyegetésekre. 

(Kiemelt képünkön: Moszkva, négyezer négyzetméteren lángol egy lakóház. Fotó: NEXTA X-oldala)

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.