Miniszterből pizzafutár lett a volt afgán kommunikációs miniszter

Sayed Sadaat nem szégyenkezik, szerinte a munka az munka.

2021. augusztus 27., 13:11

Szerző:

Sayed Sadaat 2018-ig volt Afganisztán kommunikációs minisztere, tavaly szeptemberben az Egyesült Államok kivonulásáról szóló egyeztetések hatására azonban úgy döntött, Németországba költözik. A volt miniszter jelenleg Lipcsében él és pizzafutárként dolgozik, ugyanis bár informatikai diplomája van, német nyelvtudás nélkül nem kap más munkát – írja a 444

Sadaat az oldalán azt írta: „Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előre lépjünk.” Hozzátette, sokan bírálták azért mert visszalépett miniszteri pozíciójából, hogy futár lehessen, azonban szerinte az lenne szégyen, ha segélyből élne. A volt miniszter a Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

(Kiemelt kép: Syed Ahmad Shah Sadaat Facebook-oldala)

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

Tegnap 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.