Miniszterből pizzafutár lett a volt afgán kommunikációs miniszter

Sayed Sadaat nem szégyenkezik, szerinte a munka az munka.

2021. augusztus 27., 13:11

Szerző:

Sayed Sadaat 2018-ig volt Afganisztán kommunikációs minisztere, tavaly szeptemberben az Egyesült Államok kivonulásáról szóló egyeztetések hatására azonban úgy döntött, Németországba költözik. A volt miniszter jelenleg Lipcsében él és pizzafutárként dolgozik, ugyanis bár informatikai diplomája van, német nyelvtudás nélkül nem kap más munkát – írja a 444

Sadaat az oldalán azt írta: „Isten arra teremtette az embert, hogy dolgozzon és imádkozzon, szóval dolgoznunk kell, hogy előre lépjünk.” Hozzátette, sokan bírálták azért mert visszalépett miniszteri pozíciójából, hogy futár lehessen, azonban szerinte az lenne szégyen, ha segélyből élne. A volt miniszter a Reuters cikke szerint napi négy órát tanul egy német nyelviskolában, majd 6 órát dolgozik futárként.

(Kiemelt kép: Syed Ahmad Shah Sadaat Facebook-oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.