Irgalmatlanul üvöltözött barátnőjével Boris Johnson, aki esélyes a brit miniszterelnöki posztra is, de most bajban van

2019. június 23., 15:43

Szerző:

„Szerintem számon lehet kérni minden szavát, cselekedetét és viselkedését azon, aki valószínűleg a következő miniszterelnökünk lesz" – írta az Index a Guardian cikke alapján. A brit lapnak ezt az a szomszéd mondta, aki péntek hajnalban riasztotta a rendőröket Boris Johnson és barátnője veszekedése miatt, és az elhangzottakról hangfelvételt is készített.

A brit Konzervatív Párt, és ezzel az ország vezetésére is legesélyesebb politikus otthonához azután érkeztek ki a rendőrök, hogy a szomszédok üvöltözést, csapkodás zajait hallották kiszűrődni a házból.

Tom Penn most azt mondta, hogy éppen kiment az ételfutárhoz, amikor meghallotta az üvöltözést. A feleségével egyetértettek, hogy rá kellene kérdeznie, minden rendben van-e. Miután háromszor is kopogott, de senki sem válaszolt, úgy döntött, hogy hívják a rendőrséget.

Azt mondta, hogy aggódott a szomszédai testi épségéért, és reméli, hogy bárki hasonlóan tenne ilyen helyzetben. A Guardiannek pedig azután adott át részleteket a hangfelvételből, hogy a rendőrség jelezte neki, senki sem sérült meg, és nem kellett intézkedni.

Johnson tavaly hagyta el a feleségét, akivel 25 éven át élt házasságban, ezután költözött össze Carrie Symondsszal, aki korábban a Konzervatív Párt sajtófőnöke volt. A BBC szerint a hangfelvételen az is hallatszik, hogy Symonds számonkéri Johnsonon, hogy vörösborral öntött le egy kanapét. „Semmivel sem törődsz, mert el lettél kényeztetve. Nem érdekel a pénz sem, és semmi."

Brexit - Küzdelem a kormányfői posztért Boris Johnson
Fotó: Jeff Overs

Korábban az derült ki, hogy Johnson barátnője azt kiáltja, hogy „szállj le rólam”, és azt, hogy „tűnj el a házamból". Johnson pedig rákiáltott a nőre, hogy húzzon el „a kibaszott laptopja közeléből".

Egy másik szomszéd is beszélt a BBC-nek. Ő azt mondta, hogy egy női hangot hallott, üvöltözést, ordítozást, aztán pedig olyan hang volt, mintha tányérokat és poharakat csapkodtak volna.

Boris Johnson szombaton nem válaszolt az ügyre vonatkozó kérdésekre, amiket azzal próbált lerázni magáról, hogy az emberek nem erről akarnak hallani.

Közben viszont a vasárnap ismertetett felmérések szerint néhány nap alatt visszaesett Johnson támogatottsága az ügy miatt. A Survation felmérése csütörtökön még azt mutatta, hogy a teljes brit lakosság 36 százaléka, és a toryk szavazóinak 55 százaléka mondta azt, hogy Johnsont tartja a legjobb jelöltnek a miniszterelnöki posztra. A Survation vasárnap ismertetett újabb polljában viszont a teljes lakosság 29 százaléka, a konzervatívok 45 százaléka mondta ugyanezt.

Csütörtökön dőlt el, hogy Johnson és Jeremy Hunt mostani külügyminiszter maradt versenyben a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztásának ötödik, utolsó frakciószavazási fordulója után. Ezután a 160 ezer fős tagság kettejük közül választhatja meg postai úton a Konzervatív Párt következő vezetőjét. A levélszavazás győztese lesz Nagy-Britannia új miniszterelnöke a távozó Theresa May utódjaként. Az eredményt várhatóan a július 22-i héten jelentik be.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.