Az oroszok megrohamozták az Ikea honlapját utolsó nyitvatartási napján

Lefagyott az Ikea orosz honalpja, mert olyan sokan próbáltak rendelést leadni a cég utolsó nyitvatartási napján.

2022. július 5., 17:24

Szerző:

Az IKEA oroszországi honlapja kedden összeomlott, amikor a vállalat elindította az ország elhagyása előtti utolsó kiárusítását. A vásárlók nem tudtak bejelentkezni a fiókjukba, nem tudtak termékeket a kosarukba helyezni vagy rendelést leadni. Az IKEA weboldalán később egy üzenet szerint az online kosarak "technikai okok miatt" nem voltak elérhetők – írta a Moscow Times.

Az ikea.ru domainnévhez kapcsolódó fennakadások nem sokkal éjfél után kezdődtek többek között Moszkvában, Kazanyban, Szentpéterváron és Novoszibirszkben – jelentette a downradar.ru.

A 11 oroszországi városra korlátozódó kiárusítást eredetileg július 1-jére tervezték, majd keddre halasztották. 

Egy Telegram csatorna által június 27-én megosztott felvétel szerint az IKEA alkalmazottai a múlt héten elkezdték felvásárolni az ikeás termékeket, ugyanis dolgozói árkedvezményükkel 15 százalékkaé olcsóbban jutottak hozzájuk. Valószínűleg azért tették, hogy az Ikea megszűnése után drágábban továbbadjanak termékeken.

Az IKEA Oroszországban az egyik legnagyobb nyugati munkaadó volt, 15 ezer alkalmazottal. A vállalat dolgozóinak felét várhatóan a nyár végéig elbocsátják.

(Kiemelt kép: Az IKEA moszkvai áruháza. Fotó: Anton Denisov / Sputnik / Sputnik via AFP)

2022. augusztus 16., 09:13

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

2022. augusztus 16., 06:26

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.