Megmondom magának, hova tegye a tábláit!

Codrin Munteanu, a romániai Kovászna megye prefektusa arra kérte Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármestert, tartsa be a kétnyelvű táblákra vonatkozó jogszabályt, vagyis az utcaneveket felül román nyelven és alatta magyarul tüntesse fel, nem pedig fordítva.

2009. július 23., 13:37

A prefektus erről annak kapcsán nyilatkozott szerdán, hogy a polgármester nemrégiben bemutatta az új utcanévtáblák és közlekedési táblák látványtervét, amelyeket hamarosan elkezdenek felszerelni Sepsiszentgyörgyön, a megyeszékhelyen. Ezeken szerepel a város címere, az utca neve magyarul majd románul, valamint a városnegyed megnevezése - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

Codrin Munteanu szerint Románia alkotmánya világosan leszögezi, hogy az állam hivatalos nyelve a román, ezért annak kell a táblákon felül szerepelnie – írta az MTI. Minden más jellegű feliratozás törvénysértésnek minősül – vélte a prefektus, aki elmondta azt is, hogy írásban küldött figyelmeztető levelet a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz, hogy megelőzze a törvénysértést.

2024. július 25., 09:35

 Először jelent meg a nyilvánosság előtt Joe Biden amerikai elnök, ahol elmondta, miért is lépett vissza az elnökjelöltségtől.