Meghalt az ötéves kisfiú, akit egy harminc méter mély kútból próbáltak kimenteni

Szombat este sikerült kiemelni a gyermeket, de addigra már életét vesztette.

2022. február 6., 09:56

Szerző:

Nem tudták megmenteni a kedden kútba esett öt éves marokkói kisfiú, Rayan – írja a BBC. Kedd óta próbálta a helyi katasztrófavédelem kiszabadítani a gyermeket a 30 méter mély kútból, éjjel-nappal dolgoztak a mentőcsapatok, ennek ellenére szombat este a hatóságok bejelentették a kisfiú halálhírét.

A baleset az észak-marokkói Chefchaouen városa közelében következett be. A szűk kúton keresztül élelmet, vizet és oxigént jutattak Rayannak, miközben a kúttal párhuzamosan ástak, hogy aztán majd három métert vízszintesen ásva elérjék a gyermeket.

Szombat este sikerült kiemelni Rayant, de a kisfiú addigra már életét vesztette.

VI. Mohamed marokkói király a fiú szüleivel telefonon vette fel a kapcsolatot, hogy részvétét kifejezze. Emmanuel Macron francia elnök pedig a Facebookon közölte, hogy osztozik a család és a marokkóiak fájdalmán.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

16:27

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.