Medvetámadás történt az egyik legnépszerűbb romániai turistalátványosságnál

A két turista végtagjait kellett ellátnia a rohammentősöknek. 

2021. december 4., 20:10

Szerző:

Egy 28 éves ukrán férfi és egy 32 éves nő saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a medve nem játék. Szombaton a sinaiai Peleş-kastély közelében egy medve támadt rájuk – írja a Főtér

Azt nem lehet tudni, hogy a támadásra milyen keretek között került sor, csak annyit, hogy mindkét áldozat eszméleténél van, bár a nagyvad sérüléseket okozott nekik a végtagjaikon. A helyszínre a Prahova megyei rohammentősök szálltak ki, hogy lássák el sérüléseiket.

A román királyi család egykori rezidenciája Románia egyik legnépszerűbb turistalátványossága, ma már múzeumként működik. Évente több százezer turista látogatja meg. Nem lenne túl szerencsés, ha a medveveszély miatt csökkenne a turisták érdeklődése a hely iránt.

(Kiemelt képünk: Arthur, a legnagyobb román medve. Fotó: Agent Green NGO via AFP)

 

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.