Lövöldözés tört ki az iskolai focimeccsen, egy tizenéves meghalt

Középiskolai futball-mérkőzésen kitört lövöldözés körülményeit vizsgálja a rendőrség Louisiana államban, miután egy diák meghalt és egy nő megsebesült.

2023. szeptember 3., 20:22

Szerző:

A hatóságok vizsgálata vasárnap is tartott, és egyelőre senkit nem tartóztattak le, valamint az erőszakos cselekmény okát sem közölték.

A lövöldözés péntek este történt a tanév elején tartott mérkőzés szünetében a Mississippi folyó partján fekvő 5 ezres kisvárosban, Port Allen-ben, az állam fővárosa, Baton Rouge közelében. 

A tankerület közölte, hogy a Labor Day alkalmából tartott ünnepi hosszú hétvége után kedden folytatódó tanítási napon kríziscsoport áll majd rendelkezésre, hogy segítsék a történtek feldolgozását. 

A lövöldözésben meghalt 16 éves diák az iskola tanulója volt. A másik érintett, egy nő a karján szenvedett – nem életveszélyes – sebesülést. Mindkettőjüket az iskolai futball-pályán landoló mentőhelikopterrel vitték kórházba, de a tizenéves fiúnak már csak a halálát tudták megállapítani.

(Kiemelt képünk illusztráció. Rendőrök lépnek ki a helyszínről a Genfi Presbiteriánus templomnál , miután korábban lövöldözés volt a nap folyamán, Laguna Woodsban, Kalifornia államban, USA. 2022. május 15. Fotó: Katie McTiernan / Anadolu Agency / AFP)