Lezuhant egy tűzoltó repülőgép Törökországban

A gép nyolcfős személyzete életét vesztette.

2021. augusztus 14., 18:42

Szerző:

Lezuhant a török légierő egyik, az erdőtüzek oltására kivezényelt repülőgépe szombaton Törökországban. A hivatalos adatok szerint a fedélzeten tartózkodó nyolc személy életét vesztette. Orosz forrásból is megerősítették, hogy öten közülük orosz állampolgárok voltak, míg hárman törökök. A katasztrófa körülményeivel kapcsolatban részletek egyelőre nem ismeretesek.

Törökországot immár több mint két hete sújtják az erdőtüzek, legkevesebb 270 helyen lobbantak fel a lángok, szerte az ország területén - derült ki korábban az Anadolu török állami hírügynökség jelentéséből. Az országot ugyanakkor áradások is sújtják. Szombatra tovább nőtt a Törökország északi részén, a Fekete-tenger partján fekvő Kastamonu, Sinop és Bartin tartományt érintő áradások halálos áldozatainak száma, amely immár negyven a török katasztrófavédelem (AFAD) közlése szerint.

A bevetéseken résztvevő tűzoltókról és munkájukról ebben a cikkben írtunk részletesen.

(Kiemelt kép: Egy tűzoltó repülőgép harcol az erdőtüzek ellen, miközben a földi és légi oltási műveletek folytatódnak a törökországi Izmir Urla kerületében 2021. augusztus 07-én. Fotó: Mahmut Serdar Alakus / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.