Lelőttek egy állatkerti tigrist, mert megragadta egy takarító karját

A takarítót súlyos sérülésekkel szállította kórházba egy mentőhelikopter.

2021. december 30., 14:05

Szerző:

Lelőttek szerdán este egy amerikai állatkertben egy ritka maláj tigrist, amely megragadta egy takarító rácson át bedugott karját, és azt nem is akarta elengedni – írja az MTI.

Amerikai hírportálok beszámolói szerint a takarító, egy külsős cég alkalmazottja engedély nélkül, egy külső kerítést megkerülve ment oda a floridai Naples-ben lévő állatkert egyetlen tigriséhez, amely beleharapott a karjába, húzta befelé a kifutóba, és a kiérkező rendőrök minden erőfeszítése ellenére sem engedte el. Egy seriffhelyettes végül lelőtte a nagymacskát, hogy kiszabadítsa a fiatal férfit.

Feltételezések szerint a takarító, akit súlyos sérüléssel szállították kórházba mentőhelikopterrel, meg akarta simogatni vagy etetni a ragadozót.

A naples-i állatkert hangsúlyozta, hogy a külsős takarítóknak nincs felhatalmazásuk odamenni az állatkarámokhoz, azok takarítása nem rájuk tartozik.

Az Eko nevű nyolcéves tigris 2020 elején került a floridai állatkertbe egy vadon élő tigrisek megmentésére irányuló akció keretében. Érkezésekor az állatot „fajának nagyszerű nagyköveteként” méltatták.

A maláj tigrist kihalás fenyegeti, a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint már kevesebb mint 200 egyed él belőle a vadonban.

(Kiemelt kép: illusztráció. Maláj tigris a prágai állatkertben 2011. július 24-én. Fotó: Michal Cizek / AFP)

17:23

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danyilov és Volodimir Zelenszkij is arról beszéltek a közösségi médiában, hogy Ukrajna nyugati partnerei a nyugati tankok után F16-os vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról hozhatnak döntést.