Légicsapás ért egy gázai kórházat, többszázan meghaltak

Előzetes jelzés nélkül az Al-Ahli Arabi Baptista Kórházat érte izraeli légicsapás a gázai egészségügyi minisztérium közlése alapján, szerintük további több száz áldozat lehet a romok alatt.

2023. október 17., 21:17

Szerző:

Az Al-Ahli Arabi baptista kórházra mért csapás áldozatainak számáról különböző források különböző számokat közölnek – számol be a Guardian. A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium közleménye szerint 200-300 ember halt meg a kórház területét ért csapásban. „Több száz áldozat még mindig a romok alatt van” – tették hozzá.

A gázai polgári védelem egyik vezetője az al-Dzsazírának azt mondta, hogy több mint 300 ember halt meg. Míg a gázai egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője szerint legalább 500 ember meghalt vagy megsebesült – mindkét tárca a Hamász vezette kormány alá tartozik.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy nem rendelkezik részletekkel a bejelentett robbantásról.

(Kiemelt képünk illusztráció: Izraeli légicsapás következményei a palesztinai Gázában 2023. október 17-én. (Fotó: Momen Faiz/NurPhoto via AFP.)

 

 

2024. május 15., 15:21

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.

2024. május 15., 11:52

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.