Legalább nyolc dózis oltást kapott egy férfi

Elmondása szerint azóta majd kicsattan az egészségtől. 

2022. január 7., 17:25

Szerző:

Egy egészségügyi tisztviselő szerint egy indiai férfit tavaly legalább nyolcszor oltottak be koronavírus elleni vakcinával – írja pénteki cikkében a BBC.

A 65 éves Brahmdeo Mandal azt állította, hogy 11 adag vakcinát kapott Bihar államban.

A nyugdíjas postás szerint az oltások segítettek neki megszabadulni a fájdalmaktól és „egészségesnek maradnia”. Elmondása szerint pedig mindenféle mellékhatás nélkül megúszta a dózisokat. Mandal ugyanakkor nem elégedett meg a 11 oltással,

múlthéten a 12-et is be akarta adatni magának,

de ez a terve meghiúsult, mikor a táborban tartózkodó egészségügyi dolgozók tudomására jutott, hány vakcinán esett már túl a férfi. Jelenleg is folyik a vizsgálat annak kiderítésére, hogy a családjával élő Mandalnak hogyan sikerült ennyi oltást kapnia.

„Már találtunk bizonyítékot arra, hogy négy helyen nyolc oltást kapott”

– mondta Amarendra Pratap Shahi, a város polgári sebésze a BBC-nek.

A tavaly január 16-án kezdődött vakcinázás óta India főként két, helyben gyártott vakcinát, a Covishieldet és a Covaxint alkalmazza. A két dózisú vakcináknál az első adag után 12-16 hét, illetve négy-hat hét a szünet. Az oltás önkéntes, és országszerte több mint 90 000 központ kínálja az oltásokat.

(Kiemelt kép: illusztráció. Egy egészségügyi dolgozó beolt egy embert koronavírus elleni oltóanyaggal Indiában 2022. január 7-én. Fotó: Noah Seelam/ AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.