Legalább 48-an meghaltak egy Ukrajnát ért támadásban

Köztük egy hatáves kisfiú is.

2023. október 5., 15:45

Szerző:

Csütörtök délben támadás érte a Harkiv megyei, Kupjanszk mellett található Hroza falut. A megye kormányzója, Oleh Szinyehubov közölte, hogy a támadás egy kávézót és boltot talált el, és sok civil tartózkodott a helyszínen – számol be a Reuters.

Andrij Jermak, Zelenszkij szóvivője szerint a Harkivi területen végrehajtott orosz csapás halálos áldozatainak száma már 48-ra emelkedett. A Guardian úgy tudja, köztük egy hatéves gyerek is életét vesztette, illetve a sérültek között is van gyerek. 

A támadás ideje alatt Volodomir Zelenszkij elnök Spanyolországban tartózkodott, európai vezetőkkel tartott csúcstalálkozón vett részt, azt mondta, hogy „az orosz terrornak véget kell vetni”.

„Most elsősorban az európai vezetőkkel tárgyalunk arról, hogy erősítsük meg légvédelmünket, erősítsük meg katonáinkat, adjunk védelmet országunknak a terror ellen” – írta a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett bejegyzésében.

(Kiemelt képünkön a 2023. október 5-ei Hroza falut (Harkiv megye) ért támadás. Fotó: Andrij Jermak Twittere.)

 

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.