Ledózerolták a Wagner-halottak sírjait

Leszedték a kereszteket és koszorúkat, a sírokat a földdel tették egyenlővé.

2023. augusztus 26., 09:39

Szerző:

Néhány hónapja jelent meg Szamara Oblasztyban a Wagner-zsoldosok temetője. A csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin áprilisban leleplezett egy emléktáblát. Most azonban helyiek beszámolója szerint leszedték a kereszteket és koszorúkat, a sírokat ledózerolták – számol be az Ukrainska Pravda.

A helyi média szerint betonburkolatot kap a terület, a sírok helyére fekete piramisokat tesznek. A Szamara terület hatóságai egyelőre nem nyilatkoztak hivatalosan a zsoldosok sírjainak lebontásáról.

(Kiemelt képünkön a Wagnerhez kapcsolódó @grey_zone Telegram-csatornán 2023. augusztus 23-án közzétett, dátumozatlan felvételen látható, amint Jevgenyij Prigozsin (l) Wagner-vezér egy temetőbe látogat, ahol katonáinak sírjai vannak egy ismeretlen helyen. Az orosz állami hírügynökségek 2023. augusztus 23-án közölték, hogy Jevgenyij Prigozsin, az orosz hadsereg elleni júniusi lázadást vezető Wagner-csoport vezetője szerepel annak a repülőgépnek az utaslistáján, amely a Tveri területen lévő Kuzhenkino falu közelében lezuhant. Fotó: AFP)