Közel hetven százalékkal többet fog költeni Oroszország „nemzetvédelemre”

Az orosz pénzügyminisztérium költségtervezete szerint 111 milliárd dollár értékű összeget tapsolhatnak el. 

2023. szeptember 29., 12:34

Szerző:

2024-ben 68 százalékkal nőnek Oroszország katonai kiadásai 2023-hoz képest. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy hibridháborúban állnak, természetes, hogy növelik a költségvetést. „Az ellenünk indított hibridháborúra gondolok. Ennek magas költségei vannak” – idézi az elnöki szóvivő pontosítsását a 24.hu.

Az orosz pénzügyminiszter, Anton Sziluanov azt mondta, a jövő évi büdzsé mindenekelőtt a katonai kiadásokra összpontosít.

Vlagyimir Putyin orosz elnök decemberben úgy fogalmazott: 

„Nincsenek finanszírozási korlátozások”

– emlékeztet a CNN. Putyin hozzátette: „az ország, a kormány mindent biztosít, amit a hadsereg kér”.

(Kiemelt képünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a Krím Oroszország általi annektálásának nyolcadik évfordulója alkalmából rendezett koncerten a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2022. március 18-án. Fotó:Mihail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP)

 

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.