Egész pontosan öt magyar ragadt a tenerifei víruskaranténban, egyelőre jól vannak

2020. február 26., 08:22

Szerző:

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden jelentette be, hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.

Most azonban az is kiderült, hogy

egész pontosan öt magyar állampolgár tartózkodik a szállodakomplexumban.

Mint az államtitkár az ATV-ben elmondta,a tiszteletbeli konzul kapcsolatban van két családdal, és még egy külügyi munkatárs utazott oda az ő segítésükre.

Mint mondta, egyelőre még nem kaptak információt arról, hogy mit terveznek a szállodakomplexumban lévő körülbelül ezer emberrel a spanyolok, és

nincs információjuk arról, hogy az ott lévő magyarok rosszul lennének.

Az államtitkár két magyar kamionos esetleges megbetegedéséről is beszámolt: az egyik sofőr Lombardiában van, ő jól van, a szeparációja is biztosított. A másik kamionsofőr a római ügyeleti telefonon jelentkezett, hogy nem érzi jól magát, ő már a Szent László Kórházban van, megkezdték a két hetes karantén időszakát.

A Tenerife nyugati partjánál lévő Costa Adeje üdülőhely H10 Costa Adeje Palace nevű szállodájában több száz vendéget helyeztek egészségügyi ellenőrzés alá.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.