Kómába esett Putyin csecsen hadura, Ramzan Kadirov

Több hírportál és forrás azt is tudni véli, hogy egészségi állapota annyira megrendült, hogy kómába esett.

2023. szeptember 16., 10:45

Szerző:

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) is megerősítette, hogy Ramzan Kadirov csecsen hadúr hosszabb ideje tartó súlyos betegségének romlása miatt kritikus állapotban van. Andrij Juszov, az SBU szóvivője péntek este az Obozrevatel ukrán hírügynökséggel közölte:

„Igen, valóban vannak olyan információk, hogy a háborús bűnös Kadirov súlyos állapotban van – a meglévő betegségei súlyosbodtak, és ilyen súlyos állapotot okoztak”

– mondta Juszov.

Az ukrán hírügynökség korábban csecsenföldi forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy Kadirov kómába esett. Juszov ugyan nem szolgált részletekkel Kadirov egészségügyi problémáiról, de azt hangsúlyozta:

„nem sérülésről van szó, az egészségi állapota romlott”.

Juszov hozzátette, hogy a Kadirov egészségi állapotáról szóló információkat több orvosi és politikai forrás is megerősítette – írja a Yahoo News nyomán a hvg.hu.

Az SBU nyilatkozata azt követően érkezett, hogy az X-en (korábban Twitter) több híroldalon és csatornán is az a hír kezdett terjedni, hogy Kadirov kómába esett, miután az egészségi állapota hirtelen nagyon leromlott.

Az Obozrevatel csecsen forrásai szerint Kadirov már több napja kómában van, és arra vár, hogy Csecsenföldről külföldre, feltehetően az Egyesült Arab Emírségekbe szállítsák, hogy ott kezeljék.

Kadirov Vlagyimir Putyin orosz elnök elkötelezett támogatója, csapatai Ukrajna ellen is harcba léptek.

(Kiemelt képünkön Ramzan Kadirov és követői. Fotó: Kirill Kallinikov / Sputnik / AFP)