Kadirov szerint ez háború és még többet akar

Ramzan Kadirov csecsen hadúr azt mondta, hogy el kell törölni az ukrán városokat a föld színéről. 

2022. október 25., 12:54

Szerző:

Nem tartja elégségesnek az orosz hadsereg Ukrajnára mért megtorló csapásait Ramzan Kadirov csecsen elnök,írja a 444.hu. Kadirov a Telegramon megosztott üzenetében odáig ment a felháborodásában, hogy „háborúnak” nevezte azt, amit hivatalosan „különleges katonai műveletnek” kell nevezni Oroszországban. Ezért börtön jár, de kizárt, hogy a csecsen elnökre cella várna.  

Kadirov egyértelműen tovább eszkalálná a háborút. A csecsen elnök eltörölné a föld színéről az ukrán városokat. Abból kiindulva, hogy Vlagyimir Putyin elnök október elején annektált négy ukrán megyét, amelyek területén statáriumot is hirdetett, szerinte az ukrán erők ezen területeket érő támadásait keményebben meg kéne torolnia az orosz erőknek. Kadirov szerint a válaszcsapások jelenlegi intenzitása nem elégséges. „Ha ez a válaszunk, akkor ez gyenge válasz. Ha csak egy lövedék is az irányunkba száll, el kell törölnünk a városokat. Hogy lássuk a távoli horizontot. Hogy megértessük, még gondolni se szabad arra, hogy az irányunkba lőjenek”

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető (j) beszél Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2019. augusztus 31-én. Fotó: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

Tegnap 19:40

A szexuális kisebbségek, valamint a civil társadalom és az emberi jogok bátor védelmezőinek elfojtását jelenti, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Szamárköhögés-járvány ütötte fel a fejét Horvátországban, mert bár van ellene kötelező védőoltás, az alacsony átoltottság miatt a fertőzöttek aránya egyre nő – jelentette be Bernard Kaic, a horvát közegészségügyi intézet illetékese.