Joghurtgyártásba kezdenek a csecsenek – Kadirov unokaöccséhez került a Danone orosz leányvállalata

Nem bír leállni a 32 éves Jakub Zakriev, Csecsenföld vezetőjének unokaöccse: miniszterelnök-helyettesi és agrárminiszteri címe mellé a tejtermékek piacára is betör, átveszi a Danone államosított orosz leánycégének vezetését.

2023. július 19., 20:59

Szerző:

Az orosz-ukrán háború kitörése után Oroszországot elhagyó vállalatok eszközállományának egyes részeit állami igazgatás alá vonták, ezek átmeneti menedzselési jogai sokszor Putyin közeli szövetségeseihez kerülnek – írja a Reuters nyomán a 444.

A francia joghurtgyártó oroszországi üzletága és a dán Carlsberg egyik sörfőzdéje felett az orosz állam átvette az irányítást. Zakriev általános igazgatóként veszi át a Danone vezetését.

Ramzan Kadirovnak, Csecsenföld véreskezű vezetőjének nem ő az egyetlen tehetséges családtagja, húsz éves lánya nemrégiben állami kitüntetésben részesült, megkapta a nagyapja tiszteletére létrehozott Csecsenföldi Rendet.

(Kiemelt képünkön: A francia Danone tejipari cég oroszországi üzemét mutatja Csehov közelében, Moszkva mellett 2017. július 22-én. Oroszország egy július 16-án közzétett rendelet szerint 2023. július 16-án vette át az ellenőrzést a francia Danone agrárvállalkozás és a Carlsberg sörgyár részvényei felett. A Vlagyimir Putyin elnök által aláírt rendelet szerint az orosz állam „ideiglenesen” kezeli a Danone Russia és a Carlsberg tulajdonában lévő Baltika részvényeit.)