Ramzan Kadirov és az ördög is Pradát visel

Ramzan Kadirov, a csecsen vezér a nyugat hírhedten erős hangú kritikusa, ám annak ellenére, hogy lógós ingyenélő semmittevő élősködőknek tartja a nyugatiakat, nem veti meg a luxust; például 15 éves fiát egy gyémántokkal kirakott, 500 milliós Royal Oak karórában fotózták le. Kadirov bakancs tekintetében nem adja alább a Pradánál, ha bokszzsák, akkor minimum Louis Vuitton, illetve évi 14 évi alkalommal szeret kiruccanni a dubai nyaralójába. 

2022. december 6., 13:35

Szerző:

„Ramzan Kadirov már 2007 óta vezeti Oroszország támogatásával Csecsenföldet, az uralma alatt épült ki a terroron, emberrablásokon, kínzásokon, kivégzéseken és megvesztegetésen alapuló állammechanizmus, amely a Human Rights Watch emberi jogokkal foglalkozó szervezet szerint bőven kimeríti az emberiség ellen elkövetett bűncselekmény fogalmát. Csecsenföldön rendszerszintű a terror: korlátozzák a nők jogait, üldözik a melegeket és elhallgattatják politikai ellenfeleket” – foglalja össze az RTL.

Kadirov hatalomra kerülése óta aranykorát éli a korrupció is a térségben: teljesen elmosódott az állami és a személyes vagyona közötti határvonal.

A csecsen vezér az orosz-ukrán háború óta rendszeres médiaszereplésével vált ismertté: nyilatkozataiban általában az orosz propagandát szélsőséges, erőszakis kijelentésekkel egészíti ki.

Október elején például azt mondta, az orosz hadseregnek taktikai nukleáris fegyvereket kellene bevetnie Ukrajnában, illetve nagyjából ezzel egy időben bejelentette, hogy az ukrán frontra küldi kiskorú gyerekeit. 

Katonai puritánság és elképzelhetetlen luxus

A csecsen vezér rendszerint katonai egyenruhát visel, de a puritán stílust szereti méregdrága nyugati luxustermékekkel feldobni. Például boldog tulajdonosa egy Greubel Forsey luxusórának, amely mostani árfolyamon közel 200 millió forintot ér. Az óra azért is különleges, mert egy limitált széria, csak 33 darab van belőle a világon. Egyes információk szerint birtokol egy gyémántokkal kirakott Bovet Minute Repeatert is. Kadirov sokszor pózol fegyverekkel, és az irodájában lógó Louis Vuitton bokszzsák arra utal, hogy valamilyen küzdősportot is gyakorol. A zsák úgyszintén egy egyedi szériás termék: mindössze 25 darab létezik belőle, és mostani árfolyamon nagyjából 70 millió forintot ér. 

Híres lett Kadirov a Prada rendszeresített katonai kiegészítőt idéző bakancsa is; az közösségi médiában csak úgy osztják meg, hogy „az ördög Pradát visel.”

A Twitter orosz és ukrán nyelvű szegmensében Kadirov fia is elterjedt, ahogy egy Gucci táskát és egy baguette gyémántokkal kirakott, 18 karátos fehérarany tokos Audemars Piguet Royal Oak Offshore órát visel, mely nagyjából 470 millió forintot ér. Adam örökölhette apja órákért való rajongását, pár éve egy Richard Millében kapták lencsevégre. 

(Kiemelt képünk: Ramzan Kadirov csecsen vezető részt vesz az orosz csapatok által megszállt négy ukrajnai régió - Luganszk, Donyeck, Herszon és Zaporizzsja - hivatalos annexiós ünnepségén a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Fotó: Mihail METZEL / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 19:40

A szexuális kisebbségek, valamint a civil társadalom és az emberi jogok bátor védelmezőinek elfojtását jelenti, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta Oroszországban a nemzetközi LMBT társadalmi mozgalmat – jelentette ki az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Szamárköhögés-járvány ütötte fel a fejét Horvátországban, mert bár van ellene kötelező védőoltás, az alacsony átoltottság miatt a fertőzöttek aránya egyre nő – jelentette be Bernard Kaic, a horvát közegészségügyi intézet illetékese.