Robbanás volt egy kínai vegyi üzemben, többen meghaltak, eltűntek

Robbanás történt egy északkelet-kínai vegyi üzemben, amelyben legalább ketten és egy tuacnyian eltűntek.

2023. január 16., 08:20

Szerző:

Robbanás történt egy vegyi üzemben Kína északkeleti részén, Liaoning tartományban, a helyi hatóságok szerint legalább ketten meghaltak és tizenketten eltűntek, 37 ember pedig megsérült.

A Pancsin külterületén lévő üzemben vasárnap történt a robbanás. A helyi önkormányzat által közzétett fotók szerint az üzemben lángok csaptak fel, és sűrű fekete füst szállt fel. A hatóságok arról számoltak be, hogy a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, a helyi környezetvédelmi hivatal pedig ellenőrzi, hogy nem került-e mérgező anyag a levegőbe.

2015-ben az északkelet-kínai Tiencsin kikötői negyedét rázta meg óriási detonáció egy vegyszerraktárban. A robbanásnak 173 halálos áldozata volt. A vizsgálat eredményeként korrupcióval vádoltak meg több helyi illetékest, akik kenőpénzért cserébe figyelmen kívül hagyták a biztonsági szabályokat.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.