Kétoldalú megállapodásokról tárgyal Iránban az orosz biztonsági tanács titkára

Teheránba érkezett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára nemzetközi kérdések és a kétoldalú együttműködés megvitatására.

2022. november 9., 06:13

Szerző:

Az IRNA értesülései szerint Patrusev Ali Samhani, az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjének meghívására érkezett hivatalos látogatásra az iráni fővárosba. A Samhanival folytatott megbeszéléseken felül Patrusev „a politikai, illetve a gazdasági szféra magas rangú képviselőivel is tanácskozik a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi porondon folytatott együttműködés kérdéseiről”.

 Az iráni állami hírügynökség értesülései szerint Patrusev különböző orosz gazdasági intézmények tisztségviselői kíséretében érkezett Iránba.

(Kiemelt képünk: Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára beszédet mond a IX. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián Moszkvában. Alekszandr Zemlianicsenko / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.