Kétoldalú megállapodásokról tárgyal Iránban az orosz biztonsági tanács titkára

Teheránba érkezett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára nemzetközi kérdések és a kétoldalú együttműködés megvitatására.

2022. november 9., 06:13

Szerző:

Az IRNA értesülései szerint Patrusev Ali Samhani, az iráni Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanács vezetőjének meghívására érkezett hivatalos látogatásra az iráni fővárosba. A Samhanival folytatott megbeszéléseken felül Patrusev „a politikai, illetve a gazdasági szféra magas rangú képviselőivel is tanácskozik a kétoldalú kapcsolatok és a nemzetközi porondon folytatott együttműködés kérdéseiről”.

 Az iráni állami hírügynökség értesülései szerint Patrusev különböző orosz gazdasági intézmények tisztségviselői kíséretében érkezett Iránba.

(Kiemelt képünk: Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára beszédet mond a IX. moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián Moszkvában. Alekszandr Zemlianicsenko / POOL / AFP)

12:15

A Giorgia Meloni által vezetett új olasz kormány a bevándorlás elleni határozott fellépésként feltartóztatott több olyan hajót is, amelyekkel különböző civil szervezetek munkatársai a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat mentettek meg. Volt olyan hajó, amely az eljárás elől francia kikötőbe ment, és ez diplomáciai konfliktushoz vezetett a két ország között.