Késes ámokfutás Izraelben

A merénylő először egy nőt késelt halálra, aztán elindult egy bevásárlóközpont felé. 

2022. március 22., 19:30

Szerző:

Egy merénylő megölt három embert, és többeket életveszélyesen megsebesített Izraelben, Beér-Seván kedd délután – jelentette a helyi média. 

A merénylő a biztonsági kamerák felvétele szerint autóból szállt ki, majd halálra késelt egy benzinkútnál dolgozó női alkalmazottat. Tovább haladt a közelben található bevásárlóközpont felé, ahol a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerint késével újabb járókelőkre támadt.

Megölt még két embert, és többeket megsebesített. Közepesen súlyos és életveszélyes állapotban lévő sérülteket is szállítottak a helyi Szoroka-kórházba. Összesen 6-8 sebesültet ápolnak a merénylet nyomán.

Az ámokfutásnak egy autóbusz-vezető és egy gyalogos vetett véget, akiknél fegyver volt és agyonlőtték a késelőt. A katonai rádió jelentése szerint a terrorista Negev-sivatagban élő, az arab muzulmán beduin kisebbséghez tartozó izraeli állampolgár, büntetett előéletű férfi volt, aki tagja volt korábban terrorszervezeteknek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az izraeli rendőrök lezárták a Jalamah ellenőrzőpontot a Ciszjordániában található Jenin város és Izrael között, miután 6 palesztin fogoly megszökött az izraeli börtönből, 2021. szeptember 6 -án Jeninben, Ciszjordániában. Fotó: Nedal Eshtaya / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP)