Több mint 400 embert vettek őrizetbe egy drograzzia során Brazíliában

2020. szeptember 1., 05:15

Szerző:

Több mint négyszáz embert vettek őrizetbe egy országos kábítószer-ellenes akcióban Brazíliában - közölte a helyi rendőrség hétfő este.

A friss tájékoztatás szerint 422 embert tartóztattak le és 201 házkutatást végeztek 19 szövetségi államban. A hatóságok az érintettek mintegy 46 millió dollárnyi vagyonát befagyasztották.

Sokakat pénzmosással, kábítószer-kereskedelemmel, bűnszervezetben való részvétellel vádolnak, egyesekre akár 28 év börtönbüntetés is várhat, amennyiben elítéli a bíróság őket.

Az akcióval a Brazília - és egyben egész Dél-Amerika - egyik legerősebb drogbandájának számító Első Fővárosi Kommandót (PCC) vették célba, de a szakértők szerint ez valószínűleg nem jelent majd igazán jelentős csapást a több tízezer tagot számláló bűnszervezetre.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.