Medvetámadás Erdélyben: rohammentő száguldott a helyszínre

Medve támadt egy juhászra az erdélyi Maros megyében. 

2024. augusztus 7., 12:38

Szerző:

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad – közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

Rohammentő érkezett 

A medvetámadás Marosliget (Dumbrava) közelében történt. A hajnali két órakor leadott segélyhívásra a palotailvai hegyimentő-szolgálat és a dédai rohammentő-egység (SMURD) is hamar a helyszínre érkezett. A mentősök a helyszínen ellátták az áldozatot, majd kórházba szállították. A marosvécsi rendőrörs tájékoztatása szerint az áldozat egy 47 éves férfi, aki a Beszterce-Naszód megyei Kissajóról (Sieut) származik. A támadás idején a juhnyáj közelében tartózkodott – írta a Puctrul.ro.

Július elején meghalt egy lány 

Kovács Róbert, a Maros megyei hegyimentő szolgálat vezetője a Székelyhon hírportálnak úgy nyilatkozott, a juhász a juhnyájat próbálta védeni, amikor rátámadt a medve. Romániában július elején egy 19 éves lány vesztette életét, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy medve. 

Túrázóra támadt a medve

Ahogyan arról portálunk is beszámolt sérülésekkel került kórházba egy férfi, miután rátámadt egy medve a Nagy-Fátra Nemzeti Parkban – írta meg a Paremeter. A férfi a feleségével sétált, amikor a medve rárontott, a lábán és a karján sérült meg. A támadást követően lejutott a völgybe, majd egy hozzátartozója kórházba szállította. A Szlovák Állami Természetvédelmi Hivatalt a medvetámadást elszenvedett férfi testvére értesítette az esetről, az eset még tavaly december végén történt. A hivatal szerint a medvét minden bizonnyal a melegebb időjárás és az azt megelőző esőzés ébresztette fel téli álmából.

Medvetámadás áldozata lett egy fiatal kocogó

Medvetámadás áldozata lett egy erdei úton kocogó fiatal Északkelet-Olaszországban – írtuk meg tavaly áprilisban. A 26 éves Andrea Papi a faluja, Caldes közelében futott egy hegyi ösvényen Trentino tartományban, amikor szembetalálkozott a medvével. A mentők, akiket a család riasztott, miután a fiatalember nem tért vissza, nem sokkal később megtalálták a holttestét egy vízmosásban. Mély sérülések voltak a nyakán, a karján és hasán, amelyek közül többet a medve okozott. Ezt követően a boncolás eredménye is megerősítette, hogy a fiatalember a medve okozta sérülésekbe halt bele.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)