117 éves a világ legidősebb embere

2020. január 6., 12:46

Szerző:

Egy 117 éves nő lett a világ legidősebb embere. A japán Tanaka Kanét egy fukoukai idősek otthonában ünnepelték meg a barátai és az intézet dolgozói. Az ünnepelt a helyi televíziónak elmondta: ma is mindig korán kel, már reggel hatkor, matematikát tanul és szenvedélyesen szeret társasozni. Imádja a csokoládét és az egyéb édességeket, születésnapjára készült tortájából többször is repetázott.

Tanaka Kane 1903-ban, még a motoros repülőgép felfedezésének évében született, egy kis japán faluban, Wajiroban koraszülöttként jött világra. 19 évesen ment feleségül egy férfihoz, akivel esküvőjük előtt egyszer sem találkoztak. A pár később négy saját és egy örökbefogadott gyermeket nevelt fel.

Tanaka Kane egyébként a tavalyi Guiness-rekorder is volt azután, hogy szintén japán elődje, Mijako Csijo elhunyt 2018 júliusában, ugyancsak 117 évesen.

Japánban egyébként tavaly először haladta meg a 70 ezret a 100 évesnél idősebb emberek száma. A százon túliak 88 százaléka nő.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.