Ismét erős földrengés volt Horvátországban

A Richter skála szerinti 4,2-es erősségű rengés epicentruma Glina közelében volt – közölte a szeizmológiai szolgálat.

2021. március 3., 07:01

Szerző:

Ismét erős földrengés rázta meg Horvátországot kora reggel, 5.35 körül. A földmozgás rövid, de erős volt. Zágrábban is érezték - írta a Jutarnji list.

A szeizmológiai szolgálat jelentése szerint a Richter skála szerinti 4,2-es erősségű rengés epicentruma Glina közelében volt.

Horvátországot erős, 6,2-es földrengés rázta meg 2020 decemberének végén. A földmozgások azóta folyamatosak az országban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Töredezett úttest a horvátországi Sziszekben, 2020. december 30-án, egy nappal azután, hogy 6,3-as erősségű földrengés rázta meg az ország középső részét. Fotó: MTI/EPA | Antonio Bat)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.