Hát elkezdődött: életre kelt az elektromos autója és kocsikázni indult

A nagyobbik gond, hogy a tulajdonossal együtt: egy elektromos autó rémült vezetője számolt be róla, hogy „elrabolta” az elszabadult 30 ezer fontos MG ZS EV, miután a jármű „katasztrofálisan meghibásodott”.

2023. október 5., 10:26

Szerző:

Az 53 éves Brian Morrison azt állítja, hogy vasárnap este 10 óra körül hazafelé tartott a munkahelyéről, amikor új, kínai gyártmányú, teljesen elektromos autója 30 mérföld per órás (48 kilométer per órás) sebességgel elkezdte vezetni magát – írja a Daily Mail alapján az Index.hu.

Mivel nem tudta hasznáálni a féket, a Glasgow-i férfi hívta a rendőrséget, akik úgy állították meg a járművet, hogy hagyták, hogy az lassan belemenjen az autójukba.

„Észrevettem, hogy valami nincs rendben, amikor egy körforgalomhoz közeledtem, és lassítani akartam, de nem sikerült. Aztán hangos csikorgó hangot hallottam, ami úgy hangzott, mintha fékbetétek lennének. Mivel ez egy új autó volt, tudtam, hogy nem lehet velük probléma. Sikerült megkerülnöm a körforgalmat, körülbelül 30 mérföld per órás sebességgel haladva, majd hosszú út állt előttem, így feltételeztem, hogy meg fog állni anélkül, hogy gyorsítanék, de nem így történt”

– mondta a férfi.

Mozgáskorlátozott vagyok, ezért ki sem tudtam volna ugrani – teljesen beszorultam a száguldó autóba

– tette hozzá.

(Kiemelt kép: Egy MG ZS elektromos autó a 2023-as bangkoki EV Expo kiállításon, Thaiföldön, 2023. február 19-én. (Fotó: Anusak Laowilas/NurPhoto/AFP)