Halálra késelte a sanghaji Fudan egyik matematikaprofesszora az egyetem párttitkárát

A gyilkosság a kampuszon történt, az elkövető így állt bosszút az évek óta tartó rossz bánásmódért.

2021. június 8., 13:54

Szerző:

A kínai sajtó alapján a 444.hu számol be arról, hogy hétfőn őrizetbe vették a sanghaji Fudan Egyetem egyik oktatóját, mert a gyanú szerint a férfi az egyetem kampuszán belül meggyilkolta egy kollégáját.

Helyi újságok alapján a lap azt írja, hogy az egyetem egyik matematikaprofesszora, Csiang Venhua késelte halálra a Kínai Kommunista Párt intézménybe kinevezett párttitkárát, Vang Jongcsent.

A 444 által idézett beszámolók szerint a tanszék elégedetlen volt Csiang oktatói teljesítményével, és ezért meneszteni készültek, Csiang azonban úgy érezte, hogy Vang tehet erről, és bosszút akart állni rajta.

A férfi a rendőrségnek beismerte a tettét, amit azzal indokolt, hogy a párttitkár évek óta rosszul bánt vele, és ebből lett elege.

A lap megjegyzi, hogy a Fudan Egyetemen a kinevezett párttitkárok dolga, hogy biztosítsák az oktatók és a diákok hűségét a párt felé.

 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: A Fudan Egyetem logója az egyetem kampuszán Sanghajban, 2019. december 18-án. Fotó: AFP | Hector Retamal)

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).