Malmöi lövöldözés: 15 éves fiú gyilkolt

Meghalt annak a lövöldözésnek a célpontja, amely pénteken zajlott le a dél-svédországi Malmö egyik bevásárlóközpontjában – közölte szombaton a rendőrség.

2022. augusztus 20., 16:33

Szerző:

Jelenleg minden jel arra enged következtetni, hogy a támadás egy meghatározott személy ellen irányult, és a meglőtt, időközben elhunyt 31 éves férfi volt a lövöldözés célpontja –  jelentette ki Petra Stenkula malmői rendőrfőnök sajtótájékoztatóján.

15 éves fiút tartóztatta le

A lövöldözésben megsebesült egy nő is – a rendőrség szerint egy járókelő –, őt súlyos sebekkel szállították kórházba.

Már pénteken gyanúsítottként őrizetbe vettek egy 15 éves fiút.

A rendőrség „elszigetelt, az alvilághoz köthető incidensnek” tekinti a történteket, és kizárja a terrorista indíttatást – jelentette ki korábban a malmői rendőrség egyik szóvivője.

Svédországban választások közelednek, és a bűnözés lett a kampány egyik fő témaköre.

Malmö Svédország harmadik legnépesebb városa a legjelentősebb bevándorlóközösséggel. Az Emporiában, ahol a lövöldözés történt, mintegy kétszáz üzlet és étterem található.

(Kiemelt kép: A rendőrség által lezárt malmöi Emporia bevásárlóközpont 2022. augusztus 19-én Svédországban. Fotó: Johan Nilsson / TT NEWS AGENCY / AFP)

Tegnap 20:11

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.