Túl nagy az orosz veszteség: gamereket toboroz a Wagner-csoport

A zsoldoscsoport drónok irányításához keres fiatalokat, az sem baj, ha a jelentkezők semmilyen katonai tapasztalattal nem rendelkeznek.

2023. június 20., 14:14

Szerző:

Fiatal, 21 és 35 év közötti, játékos háttérrel rendelkezőket keres csapatukba az orosz Wagner-csoport. A Jevgenyij Prigozsin által vezetett félkatonai szervezet célja, hogy újabb drónszakértők csatlakozzanak hozzájuk, a háború során ugyanis súlyos veszteségeket szenvedtek el – írta a Guardian  az amerikai Institute for the Study of War (ISW) oldalára hivatkozva.

A zsoldoscsoport toborzói üzeneteket tett közzé a közösségi médiában, a jelentkezőknek katonai tapasztalattal sem kell rendelkezniük. Az ISW felhívta a figyelmet egy, az ukrán hírszerzési főigazgatóság (GUR) által közzétett hangfelvételre is, amelyben egy orosz katona a súlyos harctéri veszteségek miatt indított új Wagner-toborzási kampányról beszél.

A Wagner toborzási kampánya felkészült kiképzőkkel történő tréninget, egészségügyi és életbiztosítást, modern felszerelést ígér a jelentkezőknek – írta az Guardian.

(Fotó: Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz félkatonai csoport vezetője. @concordgroup_official/AFP)