Fegyveresek ejtettek túszokat egy kórházban

Ecuadorban letartóztattak hét fegyverest, akik betörtek egy kórházba és túszul ejtettek több embert - jelentette be Guillermo Lasso elnök helyi idő szerint vasárnap késő este.

2022. november 28., 08:23

Szerző:

„Ki kell emelnem a jelentős munkát, melyet a rendőrség a chonei Napoleón Dávila kórházban végzett. Beavatkozásukkal sikerült letartóztatni hét bűnözőt és kiszabadítani négy túszt. A helyzet az ellenőrzésünk alatt van” - írta a drogkereskedelem miatti erőszaktól sújtott Ecuador elnöke a Twitteren.

A elnöki hivatal vasárnap este arról számolt be, hogy vasárnap este a hét fegyveres egy Cara Sucia néven ismert embert akart megölni, ezért mentek be a kórházba és ejtettek túszokat.

A vizsgálat első eredményei szerint a férfit, akit meg akartak gyilkolni, szombat este súlyos sérülésekkel szállították a kórházba - közölte Alex Salgado ezredes, a chonei rendőrség vezetője.

Juan Zapata belügyminiszter megerősítette, hogy a túszejtés és a rendőrségi beavatkozás senki nem sérült meg.
Manabí tartomány szomszédos Esmeraldasszal, ahol - két másik tartománnyal együtt - november eleje óta rendkívüli állapot van, miután fegyveres támadásokban öt rendőr vesztette életét.

A kormány szerint ezek a támadások a szervezett bűnözés válaszai a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre.

Az elmúlt hónapokban börtönökben is történtek összecsapások a hatalomért harcoló rivális bandák között.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

16:12

Ukrajna idővel kap amerikai gyártású F-16-os repülőgépeket, és már most rendelkezik az ország olyan fegyverekkel, amelyek képesek csapást mérni oroszországi területre – jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a CNN-nek adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett kedden.

14:43

Civilizációs összeomlás lett volna a célja annak a célzott terrortámadásnak Baltimoreban, amelyet egy kislétszámú floridai neonáci csoport vezetője és egyik női tagja hónapokon át tervelt ki a város áramellátását biztosító alállomások ellen, azért hogy később feltehetően rasszista támadásokat hajthassanak végre – közölték az amerikai bűnüldöző hatóságok helyi idő szerint hétfőn.