Farkas merészkedett egy sípálya közelébe Ausztriában, üvöltve kereste a falkáját

2020. január 15., 11:25

Szerző:

Hétfőn délelőtt a szlovén-osztrák-olasz hármashatáron lévő Arnoldstein síterepének egyik pályáján szúrt ki egy bóklászó farkast az egyik alkalmazott – vette észre az osztrák sajtóhírekre hivatkozó sielok.hu beszámolóját a hvg.hu. Bár minden jel arra utal, hogy az alkalmazott farkast látott, az mindenképp szokatlan, hogy a vadállat ilyen közel merészkedjen az emberhez.

Fotó: Dreiländereck Hütte

Az alkalmazott fotókat is készített az állatról, síelők egyébként nem voltak ekkor a közelben. Az alkalmazott azt hitte először, hogy csak egy nagyobb kutyát lát, de furcsállotta a testfelépítését, majd mikor az állat üvölteni kezdett, rájött, hogy amit lát, az egy farkas. Az osztrák lapnak beszámoló Marion Pucher szerint a farkas egészen a sílift aljáig merészkedett, de a nő nem érezte, hogy a vadállatnak támadó szándékai lettek volna. Inkább úgy tűnt, mintha keresné a társát vagy falkáját.

Szakértők szerint valószínűsíthető, hogy Marion Pucher jól ítélte meg a helyzetet, és tényleg farkast látott. Az állat hosszú lábai, bundájának színei és az, hogy üvöltött, mind erre utal utal. Az állat valószínűleg Szlovéniából vándorolhatott át Ausztriába.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.