Egy nap alatt ezer orosz katona semlegesítéséről számolt be Ukrajna

Az ukrán vezérkari főnökség beszámolója alapján egy nap alatt ezer katonát veszített az orosz hadsereg.

2023. október 13., 12:00

Szerző:

A közlés alapján a megszálló orosz erők a tavaly február 24-én Ukrajna ellen indított háborúban eddig 285 ezer katonát veszítettek, ha a sérülteket és a halottakat is számoljuk. Megsemmisült 4905 orosz tank, 9600 páncélos jármű, 316 repülőgép, ugyanennyi helikopter, 6763 tüzérségi rendszer –számol be a Telex

Hivatalos adatokat az orosz-ukrán háborúról egyik fél sem közöl, azonban különböző források egymástól eltérő számokat becsülnek. Augusztusban például amerikai tisztviselők 500 ezerre tették Oroszország katonai veszteségét

(Kiemelt képünkön ukrán katonák ülnek egy páncélozott jármű tetején, amint az a frontvonalhoz hajt a kelet-ukrajnai Bakhmut külterületén 2022. július 30-án, amikor az orosz-ukrán háború a 156. napjába lép. Fotó: BULENT KILIC / AFP)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.