Mercedese van? Vigye vissza

A vállalatnak egymillió autót kell visszahívnia világszerte, egy fékprobléma miatt. 

2022. június 6., 12:17

Szerző:

Közel egymillió autót hív vissza világszerte a Mercedes-Benz csoport, a német közlekedési felügyelet közleménye szerint.

Az érintett autók a 2004 és 2015 között gyártott ML, GL, és R-Class osztályú luxusautók között vannak, írja a Telex. A tömeges visszahívások esetében általában, egy súlyos, de csak potenciális probléma miatti elővigyázatosságról van szó. A visszahívás jelen esetben sem azt jelenti, hogy  az összes, a megadott időszakban gyártott Mercedes életveszélyes lenne.

A mechanikai hiba az autók fékrendszerében van, és az egész fékrendszer komolyan károsodhat miatta, akkor, ha az egyébként is erősen rozsdásodott, és hirtelen, nagy erejű fékezést hajt végre a jármű vezetője. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Legördül az első hibrid autó, egy Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé a kecskeméti Mercedes-gyár gyártósoráról 2020. július 21-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

2022. június 30., 14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.