Mercedese van? Vigye vissza

A vállalatnak egymillió autót kell visszahívnia világszerte, egy fékprobléma miatt. 

2022. június 6., 12:17

Szerző:

Közel egymillió autót hív vissza világszerte a Mercedes-Benz csoport, a német közlekedési felügyelet közleménye szerint.

Az érintett autók a 2004 és 2015 között gyártott ML, GL, és R-Class osztályú luxusautók között vannak, írja a Telex. A tömeges visszahívások esetében általában, egy súlyos, de csak potenciális probléma miatti elővigyázatosságról van szó. A visszahívás jelen esetben sem azt jelenti, hogy  az összes, a megadott időszakban gyártott Mercedes életveszélyes lenne.

A mechanikai hiba az autók fékrendszerében van, és az egész fékrendszer komolyan károsodhat miatta, akkor, ha az egyébként is erősen rozsdásodott, és hirtelen, nagy erejű fékezést hajt végre a jármű vezetője. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Legördül az első hibrid autó, egy Mercedes-Benz CLA 250 e Coupé a kecskeméti Mercedes-gyár gyártósoráról 2020. július 21-én. Fotó: Ujvári Sándor/MTI)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.