Európai Parlament: rendkívüli ülés a holokauszt áldozatainak tiszteletére

Az auschiwitzi tábor felszabadításának emléknapján, január 27-én tartják majd az ülést.

2021. szeptember 15., 17:07

Szerző:

Az Európai Parlament 2022. január 27-én, és ezután minden évben ezen a napon rendkívüli ülést fog tartani a holokauszt áldozatainak tiszteletére – jelentette be hétfőn David Sassoli, a testület elnöke a strasbourgi plenáris hét megnyitásakor mondott beszédében. Mint mondta, a döntést az Elnökök Értekezlete hozta meg, amely a parlament munkájának megszervezéséért, a jogalkotás tervezéséért, a testület eljárási szabályaiért, az igazgatási, pénzügyi, személyzeti és szervezeti kérdésekért felel.

Az Elnökök Értekezlete az Európai Parlament elnökéből és a képviselőcsoportok elnökeiből áll, írja az MTI. Az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jei határozatával január 27-ét nyilvánította a holokauszt nemzetközi emléknapjává. Az emléknap a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója.

(Kiemelt kép: Charles Michel, az Európai Tanács elnöke beszédet mond az Európai Parlament plenáris ülésén 2021. július 7-én. Fotó: Abdesslam Mirdass / Hans Lucas/AFP)