Kiderült az elitrendőrről, hogy sorozatos erőszaktevő

David Carrick, a londoni rendőrség elitosztagának tisztje 71-szer követett el nemi erőszakot 17 év alatt. A rendőrséget többször értesítették arról, mit művelt, de sohasem tettek ellene semmit.

2023. január 16., 15:36

Szerző:

A londoni Metropolitan rendőrség tisztjéről, David Carrickről kiderült, 71 rendbeli, súlyos szexuális erőszakkal vádolják, amelyeket 17 éves karrierje alatt követett el. A rendőrség elit osztagánál szolgált, és ennyi idő alatt számos alkalommal hívták fel a testület figyelmét arra, Carrick nőket támad és erőszakol meg, mindeddig sikertelenül.

A Guardian most arról írt, Carrick ellen végül vizsgálat indult és végül hétfőn 49 rendbeli szexuális erőszakot vallott be, 12 nő ellen, egy áldozatát tehát többször is megtámadta.

A rendőrségi nyomozás pedig megállapította, a magas rangú, 48 éves rendőrtiszt nőket csábított magához, megerőszakolta őket, majd terrorizálta áldozatait, hogy ne merjenek senkinek sem szólni arról, mi történt velük, illetve hogy többször is kihasználhassa őket.

Ennek ellenére 2000 és 2021 között a Metropolitan Rendőrséget 9 alkalommal értesítették támadásairól, de 2022-ig a testület vezetői semmit sem tettek Carrick ellen. A tanúvallomástól a nők vagy elálltak, vagy megtagadták a rendőrséggel való együttműködést félve a folyamatosan aktív rendőrtiszt bosszújától.

Carrick, aki azzal dicsekedett, hogy beceneve „rohadék Dave”, profi módon, biztonságérzetet keltve manipulálta áldozatait, mielőtt megtámadta őket. Az ügy már büntetőbírósági szakaszba került, a beismerő vallomás után pedig súlyos büntetéssel zárulhat le. A Metropolitan Rendőrség a beismerő vallomás után hivatalosan is bocsánatot kért Carrick tevékenysége miatt.

(Kiemelt kép: David Carrick, a londoni rendőrség sorozatos erőszaktevője. Fotó: Antoine Allen, Twitter)

 

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.