Erős földrengés volt Texasban

Hogy az olajárakra milyen hatással lesz a texasi földrengés, az majd kiderül.

2022. november 17., 08:26

Szerző:

Erős földrengés rázta meg Texas nyugati részének gyéren lakott, sivatagos régióját szerdán, közölte az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Richter-skála szerinti 5,3 erősségű földrengés helyi idő szerint délután fél négykor történt, a rengéseket még a mexikói Ciudad Juárezben is érezni lehetett – mondta Jim DeBerry, egy, a nyugat-texasi Midlandben dolgozó meteorológus, aki szerint a földmozgás erőssége miatt esetleg a régióban lévő olajkutakban is keletkezhettek károk, de egyelőre sem ezekről, sem más károkról nem érkezett jelentés.

A földrengés epicentruma 37 kilométerre délre volt az új-mexikói Mentone-tól, és 135 kilométerre nyugatra Midlandtől.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Régi olajkút Texasban. Forrás: Pixabay.)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.