Egymilliónál is több oltást adtak be egyetlen nap alatt Németországban

Németországban az AstraZeneca-, a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Janssen-féle vakcinával érnék el a Covid-19-cel szembeni közösségi immunitást

2021. április 29., 16:47

Szerző:

Kettős rekordot állítottak fel csütörtökön Németországban, hiszen először lépték át az egymilliós határt az egy nap alatt beadott oltások számával, és először adtak be oltást egy nap alatt a lakosság több mint egy százalékának.

Jens Spahn egészségügyi miniszter elmondta, hogy a német lakosság 25,9 százaléka – 21 562 627 ember – kapott legalább egy adagot valamelyik oltóanyagból. Mindkét adagot a lakosság 7,5 százaléka – 6 241 152 ember – kapta meg.

Újabban azt is tervezik Németország-szerte, hogy a Szputnyik V oltóanyagot is beállítják a kampányba, de csakis akkor, ha az orosz fejlesztő megszerzi az engedélyt az Európai Gyógyszerügynökségtől. Németország ebben az esetben valószínűleg 30 millió adag Szputnyik V vakcinát vásárolhat. Más oltóanyagok, például kínai fejlesztésű vakcinák beszerzését nem tervezik. Nem terveznek változást abban sem, hogy csak EMA-engedéllyel rendelkező készítményt használnak.

(Kiemelt képünk: oltópont Berlinben, Fotó: Michael Kappeler/dpa)