Egy louisianai lelkipásztor Isten parancsára már hatszor megszegte az istentisztelet-tilalmat

2020. április 1., 08:59

Szerző:

Egy louisianai lelkipásztor már hatszor megszegte a koronavírus-járvány miatt elrendelt istentisztelet-tilalmat, és kedden közölte, hogy továbbra is fittyet hány a rendeletre.

Tony Spell tiszteletes legutóbb kedden szegte meg az amerikai tagállam kormányzójának rendelkezését, miszerint tilosak a tízfősnél népesebb összejövetelek.

Spell Central városában tartott százaknak istentiszteletet, amelyen közölte, hogy nem veszi tudomásul a tilalmat, mert Isten ezt mondta neki.

A lelkipásztor immár akár három év börtönt és háromezer dollár bírságot is kaphat, mivel a tilalom minden egyes megszegéséért maximálisan fél év börtön és 500 dollár lehet a büntetés.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.