Egy középiskolai diák lelőtte három társát, hat másik embert pedig megsebesített

Helyi idő szerint kedd délután következett be a tragédia.

2021. november 30., 21:42

Szerző:

Egy 15 éves másodéves diák tüzet nyitott kedden michigani középiskolájában, megölve három diákot és megsebesítve hat másik embert, köztük egy tanárt – közölték a hatóságok. A Detroittól nagyjából 30 mérföldre (48 kilométerre) északra fekvő, mintegy 22 ezer lakosú Oxford középiskolájában lövöldözött kedden.

Mike McCabe Oakland megye seriffhelyettese sajtótájékoztatón elmondta, hogy nem tudja, mi volt a támadó indítéka a lövöldözésre, írja az AP News

A rendőrök helyi idő szerint 12 óra 55 perc körül reagáltak a 911-es hívások áradatára, amely szerint az iskolában valaki lövöldözik – mondta McCabe. A hatóságok a helyszínen letartóztatták a gyanúsítottat, továbbá egy félautomata kézifegyvert és több tárat is lefoglaltak.

A gyanúsított nem sérült meg, amikor őrizetbe vették, és nem volt hajlandó megmondani, hogyan jutott be a fegyverrel az iskolába. A hatóságok nem közölték azonnal a gyanúsított és az áldozatok nevét.

Tim Throne, az oxfordi közösségi iskola felügyelője azt nyialtkozta, még nem tudja az áldozatok nevét, és azt sem, hogy felvették-e már a kapcsolatot a családjukkal.

„Meg vagyok döbbenve. Ez lesújtó” 

– mondta a megrendült felügyelő az újságíróknak.

Az iskolát a támadás után lezárták, a gyerekek egy része zárt osztálytermekben húzta meg magát, amíg a rendőrök átkutatták a helyiségeket. Később egy közeli Meijer élelmiszerboltba vitték őket, hogy szüleik elvigyék őket.

McCabe közölte, hogy a nyomozók átnézik a közösségi médiában közzétett bejegyzéseket, hátha találnak bizonyítékot a lehetséges indítékra.

(Kiemelt kép: Shutterstock)