Egy katona meghalt a bécsújhelyi repülőtéri laktanyában történt lövöldözésben

Lövöldözés történt a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) repülőtéri laktanyában pénteken, egy katona életét vesztette és egy másik megsebesült – közölte Michael Bauer katonai szóvivő.

2023. január 6., 10:21

Szerző:

A lövöldözésre kicsivel reggel hét előtt került sor egy őrkatona és felettese közötti vita részeként. Az őrkatona több lövést adott le az őrbódéban, mire felettese rálőtt. Az őrkatona meghalt, a magasabb rangú katonatiszt pedig megsebesült, őt kórházba szállították.

Az ügyben nyomozást indítottak. Jelenleg a nyomok rögzítése és a kihallgatási folyamat zajlik – közölte Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy osztrák tiszt ellenőrzi egy katona felszerelését, miközben őrt áll a Weiherraum-emlékmű előtt a második világháború befejezésének 75. évfordulóján 2020. május 8-án Bécsben. JOE KLAMAR / AFP)

21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).