Egy katona meghalt a bécsújhelyi repülőtéri laktanyában történt lövöldözésben

Lövöldözés történt a bécsújhelyi (Wiener Neustadt) repülőtéri laktanyában pénteken, egy katona életét vesztette és egy másik megsebesült – közölte Michael Bauer katonai szóvivő.

2023. január 6., 10:21

Szerző:

A lövöldözésre kicsivel reggel hét előtt került sor egy őrkatona és felettese közötti vita részeként. Az őrkatona több lövést adott le az őrbódéban, mire felettese rálőtt. Az őrkatona meghalt, a magasabb rangú katonatiszt pedig megsebesült, őt kórházba szállították.

Az ügyben nyomozást indítottak. Jelenleg a nyomok rögzítése és a kihallgatási folyamat zajlik – közölte Johann Baumschlager rendőrségi szóvivő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy osztrák tiszt ellenőrzi egy katona felszerelését, miközben őrt áll a Weiherraum-emlékmű előtt a második világháború befejezésének 75. évfordulóján 2020. május 8-án Bécsben. JOE KLAMAR / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.