Egy héten belül megalakul a tálib kormány

Azt nem tudják még, hogy lesznek-e nők benne.

2021. augusztus 29., 08:36

Szerző:

A tálib mozgalom szóvivője bejelentette, egy hét múlva jelentik be a teljes kormány összetételét. A Reuters szerint Zabihulla Mudzsahid egyelőre nem tudta megmondani, hogy kapnak-e helyet nők is a kormányban, a végső döntést ugyanis a mozgalom legfelsőbb vezetésének kell meghoznia. A szóvivő szerint a kormányban afgán vezetők is helyet kapnak majd, majd azt is elmondta, hogy a 34 tartomány közül 33-ban kormányzókat és rendőrfőnököket neveztek ki.

A hamarosan felálló kabinet elsődleges feladatának tekinti az infláció és a gazdasági problémák megoldása lesz. Ezt követően, amikor az Iszlám Állam ellen irányuló pénteki amerikai dróncsapást Afganisztán területe elleni támadásnak tekintik, számolt be az ATV.

(Kiemelt kép: Zabihulla Mudzsahid tálib szóvivő az első kabuli sajtótájékoztatón 2021. augusztus 17-én. Fotó: Hoshang Hashimi / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.