Egy friss tanulmány szerint az AstraZeneca alkalmas harmadik oltásnak is

Attól tartottak a vektorvakcinákkal kapcsolatban, mint amilyen az AstraZeneca és a Johnson & Johnson is, hogy a szervezet az oltóanyagban használt vektorral szemben is immunválaszt produkálhat.

2021. június 28., 17:32

Szerző:

Egyelőre nincs rá szükség, mert két adag is védelmet nyújt a koronavírus jelenlegi variánsaival szemben, de ha úgy adódna, a vakcina bevethető lenne harmadszor is – írja a Reuters.

Andrew Pollard, az oxfordi kutatócsoport vezetője elmondta, hogy egy harmadik oltás már csak azért is elképzelhetetlen egyelőre, mert a világ számos pontján továbbra is hiányt szenvednek oltóanyagból, és ez, mint fogalmazott, elfogadhatatlan.

A 120 fővel készült kutatásból az is kiderült, hogy az AstraZeneca második adagja akár 45 héttel az első oltás után is beadható.

(Kiemelt kép: EPA | Neil Hall)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.