Dróntámadás Belgorodban és Moszkvában: három halott

Belgorod kormányzója, Vjacseszlav Gladkov szerint Kijev támadta az ukrán határhoz közeli régiót.

2023. augusztus 23., 13:03

Szerző:

Három embert életét követelte a belgorodi dróntámadás, néhány órával később egy második drónt megsemmisítettek a régió felett – írta meg a BBC az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

 

Moszkvában is dróntámadásokról számoltak be, ott egy félkész épületet ért találat – közölte Szergej Szobjanyin polgármester. 

A légvédelem korábban két drónt is lelőtt a moszkvai régió Mozhaisk és Himki kerületeiben. Ezeket elektronikus hadviselési rendszerekkel sikerült elfojtani, elvesztette az irányítást, és az épületnek ütközött – tette hozzá a védelmi minisztérium. Áldozatokról nem érkezett jelentés. Következményképp szerdán kora reggel felfüggesztették a moszkvai repülőterek járatait, azonban nem sokkal később újraindult a légi forgalom. 

A repülés felfüggesztésére vonatkozó intézkedésekre az elmúlt napokban többször is sor került a főváros elleni sorozatos dróntámadások közepette. Zsinórban ez volt a hatodik éjszaka, amikor légi támadások érték Moszkva térségét – jelentette az AFP hírügynökség.

(Kiemelt képünk illszutráció: drón repül Kijev felett egy támadás során 2022. október 17-én. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)