Leállt a moszkvai reptér forgalma kedd hajnalban

Két drónt lőttek le Moszkva mellett. 

2023. augusztus 22., 12:31

Szerző:

Két drónt lőtt le az orosz légvédelem a moszkvai régió felett éjszaka – közölte a BBC beszámolója szerint az orosz védelmi minisztérium. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint két másik drónt is lelőttek az ukrán határtól északkeletre. A támadásokban senki nem sérült meg, de a lehetséges támadás veszélye miatt  a moszkvai reptér forgalmát kedd hajnalban leállították – írja a HVG.  

A Moszkva feletti légteret az utóbbi napokban többször is lezárták az orosz hatóságok, mivel – állításuk szerint – rendszeresek a drónos berepülések, támadási kísérletek.

Ukrajna egyik dróntámadásért sem vállalta a felelősséget, azonban korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy az orosz területek elleni támadások „elkerülhetetlenek, egy természetes és abszolút igazságos folyamat” részei. 

A védelmi minisztérium szerint éjjel egy orosz vadászgép megsemmisített egy ukrán felderítő hajót a Fekete-tengeren. A hajó állításuk szerint orosz gázüzemek felé indult, ezért nyitottak rá tüzet. Ukrán jelentések szerint megsemmisítettek egy Tu-22-es orosz bombázót. Oroszország azonban tagadja, hogy a gép megsemmisült volna, csupán annyit ismertek el, hogy a gép megsérült egy ukrán támadásban.

(Kiemelt képünkön: A moszkvai Sheremetyevo repülőtér F termináljának lezárt felhajtója. Fotó: Jurij KADOBNOV / AFP)