Az eddigi leghosszabb orosz dróntámadás érte Lvivet hajnalban

Andrij Szadovij, a város polgármestere szerint egy 26 éves férfi megsérült, akinek nyílt végtagtörése van. „Már kórházban van, minden szükséges segítséget megkap” – mondta Szadovoj.

2023. szeptember 19., 10:23

Szerző:

Kedd hajnalban az oroszok kamikaze drónokkal támadták a nyugat-ukrajnai Lvivet.  A drónok különböző irányokból repültek a város felé. A támadás hajnali 6 óra körül ért véget.  Egy ipari raktárépület kigyulladt, a romok alól két embert kellett kimenteni. Az egyikük állapota súlyos. A drónok átrepültek Lviv történelmi központja felett is, ami az UNESCO világörökség részét képezi – írja a BBC.

Mint a BBC ukrán szolgálatának újságírói megjegyzik, a Shahed-típusú drónok csomagonként támadták Lvivet, ez volt a leghosszabb támadás Lviv ellen, amelyet valaha teljes körű invázió keretében végrehajtottak. A tudosítók legalább két drónt látottak rendkívül alacsonyan repülni a központ felett. A város különböző részein voltak robbanások és zúgtak a légvédelmi rendszerek. 

(Kiemelt képünkön: Fekete füst gomolyog a város felett dróncsapások után a nyugat-ukrajnai Lviv városában 2023. szeptember 19-én, az Ukrajnát ért orosz katonai invázió közepette. Szeptember 19-én kora reggel drónok támadták a nyugat-ukrajnai Lviv városát, és robbanások hangzottak el, amelyek raktártüzet okoztak és legalább egy embert megsebesítettek. A drónok több hullámban zúgtak a fejük felett 0130 GMT körül kezdődően, és az AFP újságírója az éjszakai kijárási tilalom alatt számos robbanást és nehézgépjárművek mozgását hallotta az utcákon. Fotó: YURIY DYACHYSHYN / AFP)