Egy második titkosszolga is információkkal állt elő Donald Trump zsarolós ukrán telefonhívásáról

2019. október 6., 22:25

Szerző:

Hivatalos eljárásban fordult ügyvédhez egy második is titkosszolga is, aki további információkat szolgáltat arról, hogy Donald Trump a saját politikai céljaira használta-e ki az elnöki hatalmat és valóban arra kérte-e Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hogy kedvéért folytassanak nyomzást Joe Biden demokrata elnökaspiráns fia ellen.

Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

Az Egyesült Államok elnök ellen már megkezdődött egy alkotmányos felmentési eljárás (impeachment), miután az első whistleblower (szivárogtató/forrás) titkosszolga a hatóságokhoz fordult.

A gyanú szerint Donald Trump az oroszokkal és szakadárokkal háborúban álló Ukrajnát célzó fegyverszállításokat attól tette függővé, hogy az ukránok kivizsgálják-e Hunter Biden ukrajnai energiacégénél sejtett bűncselekményeket. Joe Biden az egyik legfőbb kihívója Donald Trumpnak, tehát egy ilyen eljárás előnyt jelenthetett volna az elnök számára a választások során.

 

via 444

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.